Aufwertung

Så målar du dina trädgårdsmöbler så att de ser ut som nya ✔️

Wie Sie Ihre Gartenmöbel lackieren, damit sie aussehen wie neu ✔️

Har dina trädgårdsmöbler tappat sin glans? Vill du att de ska se helt nya ut igen?

Ommålning skyddar träet och ger en hållbar finish som hjälper till att motstå väderpåverkan och håller möblerna i gott skick.

Hur lackar man trä?


Innan du applicerar träbetsen bör du helt ta bort befintlig lack, olja, damm, smuts, fett, vax, stötar och klibbigt material.

Ditt arbetsområde bör vara fritt från damm och smuts, annars kan föroreningar bildas på den nymålade ytan.

Det är bäst att använda en borste med naturliga borst snarare än syntetiska. Alternativt kan du också använda färgrullarna från vårt Färgset .

Välj din nyans. Om du vill behålla det naturliga utseendet, välj färglös träbets. Eller ska en ny färg fräscha upp din trädgård?


7 tips för att måla trä


1) Välj en dag då vädret inte är för fuktigt. I fuktiga eller kalla förhållanden torkar färgen långsammare och damm och smuts är mer benägna att lägga sig på de målade områdena. Arbetar du inomhus bör du sikta på en rumstemperatur mellan 20 och 25°C. Om rummet är för varmt torkar färgen för snabbt och fula bubblor kan bildas.


2) Ta bort befintlig lack och smuts. Slipa träet med fint sandpapper för att ta bort ytfel. Använd sedan en fuktig trasa för att ta bort rester och låt träet torka.


3) Om en Farbenlöwe-produkt används kan det första skiktet förtunnas med 5 - 10 % Farbenlöwe alkylhartsförtunning 700 späds vid behov. Låt det torka i 24 timmar. Rugga sedan upp ytorna med fint sandpapper och torka av dem med en fuktig trasa för att få bort dammet.


4) Applicera ditt första skikt av rent polish och låt det torka helt. DTorkningen sker efter 3-8 timmar. För att få ett naturligt utseende, måla med träets ådring.


5) Applicera så många fler lager som du behöver. I allmänhet räcker ett till två lager, men ytterligare lager kan appliceras för större djup, med försiktig slipning mellan lagren. Det sista lagret ska inte slipas för att bevara glansen.


Känner du dig väl förberedd för att måla dina trädgårdsmöbler?

Ta en titt på vårt utbud av högkvalitativa utvändiga träbetsar. Välj bland över 200 RAL-färger.

Observera även våra användbara programanteckningar.

Läs nästa

Die richtige Anwendung von Betonfarbe 🏠
Wie Sie am besten Ihr Auto lackieren - So geht's richtig! 🚗

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.