Anstrich

Så här målar du metallstängsel: rengöring och ommålning 🖌️

Wie lackiert man Metallzäune: Reinigung und Neuanstrich 🖌️

Staket och räcken av metall och andra metallarbeten utomhus kräver regelbunden skötsel och underhåll för att förhindra slitage. En ommålning kan hålla i flera år om den appliceras på rätt sätt och efter vissa steg under målningsprocessen.

Så här rengör och målar du om staket och annat metallarbete på rätt sätt.

Varför underhålla metallstängsel?

Järn är hållbart och håller i flera år med regelbundet underhåll. Men där färgen har slitits bort kan exponering för vatten och luft snabbt leda till rost och ruttnande. När järn korroderar expanderar det upp till tio gånger sin ursprungliga storlek, vilket kan spricka färg.

Hur man rengör och målar ordentligt

Regelbundet underhåll av hårdvara som räcken och grindar är viktigt för att förhindra rost och försämring från exponering för luft och vatten.

Du behöver:

  • Stålborste
  • Sandpapper
  • Färgförtunning som rengöringsmedel och trasa (viktigt: Använd inte tvålrengöringsmedel eller skurmjölk. (Dessa är gjorda av fettsyror och är därför inte lämpliga för att lösa upp fett .)
  • Maskeringsband, tidningar
  • Skyddande metallfärg
  • borste, färgrulle eller högtrycksspruta
  • möjligen Knäskydd, skyddsglasögon, dammmask och arbetshandskar

1) Borsta bort gammal färg

Använd en stålborste för att ta bort alla lösa och gamla skalande lager av färg. Detta är viktigt eftersom den nya färgen inte kommer att blandas med den befintliga. Eventuella rostiga fläckar bör slipas ner noggrant.

2) Ta bort mossa och ogräs

Skrapa mossa och lav och ta bort ogräs. Skär bort all vegetation som kommer i kontakt med räcket

3) Förbered för målning

Befintlig lackering måste ruggas upp med medelhårt sandpapper för att säkerställa god vidhäftning för den nya färgen. Vått sandpapper förhindrar att papperet "täpps igen". Våtslipning är också att rekommendera eftersom det minskar damm. För en perfekt finish, gnugga runt kanterna

4) Ta bort fett och smuts

Tvätta räcket noggrant med en ren, fuktig trasa och rengöringsmedlet. Detta tar bort damm, smuts och feta avlagringar. När räckena är helt rena, använd en ny trasa och mycket vatten för att skölja bort rengöringsmedlet

5) Skydda växter från färgstänk

För att skydda växterna runt staketet, täck dem med kartong. Pinnar som du trycker ner i marken växelvis på båda sidor är användbara för att fästa kartong

6) Gör sista förberedelser

Ta bort allt som inte ska målas med maskeringstejp. För större ytor som murverk och pelare, använd gamla tidningar tejpade med tejp.

Kontrollera väderprognosen: en varm, delvis molnig dag är bäst; måla inte när det väntas blåst eller regn och undvik månaderna november till februari då det vanligtvis är för kallt och fuktigt för att färgen ska stelna ordentligt. De flesta färger bör inte torka under 10°C.

7) Lägg på nya färgskikt

Spraya, rulla eller måla ett nytt lager färg. Använd inte för mycket lack på en gång och fördela det jämnt för att förhindra att det kläms och droppar.

Två tunna lager är effektivare än ett tjockt lager. Låt det första lagret torka i 24 timmar innan du påbörjar det andra.

Du kan hitta den beprövade 3in1 skyddande metallfärgen och allt annat som hjälper dig att uppnå det bästa resultatet i vår Farbenlöwe-butik. Ditt staket kan se ut som nytt snart!

Observera även våra hjälpsamma applikationsinstruktioner.

.

Läs nästa

Wie Sie Ihr Boot streichen: 5 Schritte zu optimalem Hochglanz ⛵
Mit weißem Metallschutzlack gestrichener Wohnwagen

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.