Anstrich

Hur målar jag en rumsdörr på rätt sätt? DIY! 🚪

Wie streiche ich eine Zimmertür richtig? Do it yourself! 🚪

Foton från Instagram @hks_tischler

Vill du veta hur man målar en dörr som ett proffs? Med några enkla tips går det enkelt att måla innerdörrar och ger dig den professionella finish du letar efter! Det är ganska fantastiskt vilken skillnad ett nytt lager färg kan göra.

Du behöver:

1) Välj en färgfärg

Vilken färg passar mig? Vita rumsdörrar ger ofta rummet ljusstyrka och matchar nästan alltid färgen på din inredning. Du kanske också vill överväga att måla dina dörrar i en annan färg än vit – mörksvarta eller gråa innerdörrar är bra val! Det finns dock inga gränser för din kreativitet; För att hitta rätt färg, använd vår översikt över RAL-färger.

2) Förbered din dörr

Bearbetningen och speciellt torkning av båtfärger bör inte ske under 10°C. Denna information avser färgmaterial, underlag och rumstemperatur under bearbetning och den efterföljande tork- och härdningstiden.

Framgången för alla målningar börjar med bra förberedelser. Du kan antingen måla dina dörrar på plats eller demontera dem och måla på två bockar på en annan arbetsplats. Det rekommenderas att ta bort dörrhandtag och gångjärn - det är lättare än att måla runt dem. Om du inte vill ha dem skruvade, tejpa handtag och gångjärn med målartejp. Dörrlåset bör också tas bort så att det inte fastnar. Låset fästs med två skruvar på dörrens falssida. Skruva helt enkelt loss denna med en skruvmejsel och ta bort låset.

Om du målar om en äldre dörr måste du först fylla i eventuella åsar eller stötar med en träspatel, slipa dessa områden släta och sedan lätt slipa hela dörren med finkornigt sandpapper. Använd en trasa för att noggrant ta bort slipdammet. Ytan ska även vara ren, torr och fri från fett, silikon och vax före användning. Viktigt: Använd inte tvålrengöringsmedel eller skurmjölk, eftersom dessa är gjorda av fettsyror och därför inte är lämpliga för att lösa upp fett. En färgförtunning är bäst lämpad.

3) Måla din dörr

Nu är det dags att måla! Vi rekommenderar att du använder penslar och en liten färgrulle eftersom detta gör jobbet snabbare och ger en mycket jämnare finish. Om du arbetar på bockar, se till att låta färgen torka helt innan du vänder på dörren och målar den andra sidan. Vaddera bockarna med tyg för att undvika att repa det nya lagret.

Vi rekommenderar ett eller två lager. Låt färgen torka i cirka åtta timmar innan du ruggar upp den något igen, torkar av den och applicerar ett andra skikt.

När det andra skiktet är torrt, häng bara om dörrarna och installera om dörrbeslaget.Klart!

Är du redo att uppgradera din dörr? Välj bland över 200 RAL-färger en av våra högkvalitativa båtfärger, som är idealiska för att måla dörrar! Observera även våra ansökningsnoteringar

.

Läs nästa

Mit weißem Metallschutzlack gestrichener Wohnwagen
Mit diesen Tipps sieht ihr Holzzaun bald aus wie neu! 🖌️

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.