Anwendung

Det bästa sättet att måla din bil - hur gör du det rätt! 🚗

Wie Sie am besten Ihr Auto lackieren - So geht's richtig! 🚗

När det kommer till att måla en bil, kommer alla bilproffs att säga samma sak: allt beror på förberedelserna. Oavsett om du bättrar på en repa eller målar om hela bilen; målningsförberedelser är lika viktigt som att applicera färgen och spelar en stor roll för kvaliteten på slutresultatet. Låt därför minst nittio procent av tiden du avsätter för målningsprojektet förbereda dig. I grund och botten kan du räkna med två dagars arbete för lackering av en vanlig bil.


För att hjälpa dig att förbereda dig som ett proffs kommer vi att gå igenom några praktiska tips om tvätt, slipning, grundning och val av rätt lack för din bils nya utseende för ett riktigt professionellt resultat.

Förberedelser

Din bil måste vara så ren som möjligt. Vi rekommenderar ett besök på biltvätt (se till att du inte använder varmt vax!) och sedan en noggrann bättring för hand.


Demontera sedan allt som är fäst på utsidan av fordonet och kan tas bort (ljus, blinkers, antenn, dekorlister, spolarmunstycken, navkapslar, vindruta torkare, eventuellt dörrhandtag).

Diskarna behöver inte tas bort.


Ditt arbetsområde ska vara dammfritt och rent. Ett garage eller carport är idealiskt så att du kan arbeta trots regnet. Alternativt är det bäst att sätta upp ett lusthus.


Maskning

Maskar nu noggrant bort alla ytor som inte ska målas. Maskeringstejp är lämplig för detta. Vindrutor inklusive gummi bör också vara maskerade. Soppåsar är till exempel praktiska för detta.


slingor

Vid slipning avlägsnas det översta lagret av billacken med hjälp av slipmedel.

En av de viktigaste delarna av målningsförberedelser, det lönar sig att investera tid och arbeta noggrant. Beroende på uppgiften kan slipningen göras antingen med sandpapper eller med en elektrisk orbitalslipmaskin, även om du kommer att behöva använda olika typer av papper beroende på bil.


Om du planerar att ta bort bilens kaross, använd sandpapper med korn 400 och 600.

Du bör se till att det inte finns några blanka fläckar kvar på bilens kaross, annars fastnar inte primern och färgen. Undvik att slipa ner till plåten. Varning! Färgen appliceras vanligtvis tunnare på hörn och kanter.

Dammkällor bör tas bort efteråt.


Rengör/avkalka/avfetta ytan noggrant (silikonrengöring är idealisk för detta) och skölj sedan ytan med vatten. Låt sedan ytorna torka.

Viktigt: Använd inte rengöringsmedel med tvål eller skurmjölk. (Dessa är gjorda av fettsyror och är därför inte lämpliga för att lösa upp fett.)


Måla

Måla nu bakgrunden. Att lägga tidningspapper runt bilen förhindrar att färg droppar på golvet. Vi rekommenderar två tunna lager för att få bästa resultat. Innan det andra lagret måste lacken torka ut helt. Du kan också arbeta med en färgrulle . Börja vid fordonets tak.

Låt färgen torka helt (cirka 12 timmar).

Som ett sista steg, ta bort maskeringstejpen och sätt tillbaka de borttagna bildelarna.


Din bils nya lackering är klar! Polera bilen efteråt för bästa möjliga glans.


Sök efter din billack idag! Vi erbjuder dig ett stort utbud av högkvalitativa billacker

Beakta våra bruksanvisningar.

.

Läs nästa

Wie Sie Ihre Gartenmöbel lackieren, damit sie aussehen wie neu ✔️
Fliesenlack - Keramikoberflächen wie neu! 🔧

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.